PID S7-1200

Více
05. srp 2016 07:24 #16 od pracolor
PID S7-1200 vytvořil uživatel pracolor
Ahoj.Právě poprvé řeším regulaci jen jedním bitem na výstupu PWM a chtěl bych se zeptat co je lepší pro regulaci elektrické pece co natápí docela dlouho - výstup PWM z PID_Compact, nebo z PID_Temp jen s částí heating? Má někdo zkušenost? Taky by dost pomohlo vysvětlení jednotlivých položek PID parametrů v TIA (proportional gain, Integral action time, Derivative delay coefficient, Proportional action weighting atd...). Snadno se dá najít mnoho článků psaných ve stylu "jen ať to hlavně vypadá vědecky", ale nám méně vědecky založeným by pomohlo alespoň vysvětlení a přiřazení jednotlivých složek v nastavení a vzorce pro jejich výpočet typu "potřebujete znát: počáteční teplotu, čas mezi počáteční a požadovanou teplotou a že je to např složka Ti v nastavení regulátoru, kam až vystoupá nad nastavenou teplotu, čas než se vrátí na požadovanou, kolik překmitů apod" => přiřadit k jednotlivým PID parametrům v TIA alespoň trochu konkrétní představu co je to a jak na zjištění hodnoty. Jestli se v něčem krutě mýlím, tak se omlouvám - laboruji poprvé :) Děkuji

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14. srp 2016 09:38 #17 od Jarda
Odpověděl Jarda pro téma PID S7-1200
Byl jsem týden mimo, napište pls na email

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
16. srp 2016 12:02 #18 od pracolor
Odpověděl pracolor pro téma PID S7-1200
Dobrý den,
děkuji, ale už asi netřeba :) Použil jsem PID_compact výstup PWM a parametry jsem nakonec získal bez problémů z fine tunningu (s jediným mínusem - jedno ladění cca 45minut). Jediný dodatečný "nápad" ,krom toho co jsem psal v prvním příspěvku, co by mohlo být zmíněno ve Vašem dalším článku (pokud se na něj chystáte) je zmínit se o PID sampling time u PID parametrů. Zákonitosti typu "sampling time je stejný nebo násobkem času OB kde volám PID" apod.
Každopádně mnohokrát děkuji (!!!) za články i snahu pomoci. Komunikovat a číst v češtině o to ještě stylem, že odpověď není odkaz na další tři rozvětvující se odkazy je v tomto oboru vzácnost ;)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Moderátoři: Jarda
Powered by Kunena fórum

Kontakt

email : blaja @blaja.cz
email reklama: info @blaja.cz
email adresy bez mezery 
před zavináčem

Jaroslav Blažek
Štěpánská 1888
755 01 Vsetín
+420 608 180 209