Co by Vám nemělo uniknout na Ampéru 2014

  • úterý, 04 březen 2014 03:00

blaja.gif Co by Vám nemělo uniknout na Ampéru 2014.

Letošní Ampér, který se koná 18. až 21. 3. na brněnském výstavišti, bude největší událost v oblasti automatizace u nás. Vystavovatelů bude opět více, tak se podívejme na představení jednoho z nich, společnosti Helmholz.

Amper 2014 preview Helmholz

Společnost Helmholz u nás zastupuje Intersoft Plzeň, a je velmi známá doplňujícím sortimentem pro PLC automaty Simatic. Dále nástroji pro dálkovou správu PLC, repeatry a také I/O periferiemi pro sběr dat. 


Prezentace výrobků Helmholz Vás přivítá stejně jako vloni v pavilonu V, stánek V 7.12. Než jej navštívíte na živo, připravili jsme pro Vás malou ukázku z toho, co vše bude pro Vás připraveno.

Amper 2014 preview Helmholz


Repeatry 4 až 6 ti portové pro sběrnici PROFIBUS, umožňující hvězdicové zapojení linky. Také ve verzi pro optiku.

Amper 2014 preview Helmholz



Dálková správa PLC s pomocí routeru REX300 bude obohacena o ten malý USB stick, na kterém se nachází SCADA systém pro mobilní aplikace REX300 Toolbox.

Amper 2014 preview Helmholz


Následně to pak vypadá asi takhle, v principu vše běží na USB, takže tablet nebo smart mobil jen zobrazí vytvořené obrazovky a proměnné. Jsme na to dost zvědavi.

Amper 2014 preview Helmholz


REX300 dostane mladšího bratra, sice REX100. Opět router pro dálkovou správu PLC, trochu ořezán o některé funkce, zato doplněn o switch. Verze s LAN a 3G. Má podporovat Toolbox.

Amper 2014 preview Helmholz


Samozřejmě uvidíte všechny druhy NETlinků, tedy převodníků pro připojení PLC Simatic k PG/PC jak se Step7, tak také s novým TIA Portal V12.

Amper 2014 preview Helmholz


Převodník PROFIBUS na optiku přímo v konektoru s prozaickým názvem OPTOPUS. Vše je přímo v konektoru, stačí připojit optiku, kterou je možné ještě zapojit přes repeater. 

Amper 2014 preview Helmholz



TB20 I/O periferie pro PROFIBUS, CANbus a PROFINET. Výrobce k interface dodává velké množství různých druhů vstupů, výstupů, analogů, čítačů a podobných modulů.

Amper 2014 preview Helmholz


Neobyčejný PROFIBUS repeater přímo v konektoru. Jestliže není místo pro velký model, nebo prodlužujete periferii, je tohle elegantní řešení.

Ve skutečnosti je barva pouzdra zlatá, obdobně jako u výše uvedeného OPTOPUSu. 

Amper 2014 preview Helmholz


Na závěr jsme si nechali přehlídku malé části sortimentu v připojovacích konektorů, pro MPI/PROFIBUS sběrnici PLC Simatic.

Amper 2014 preview Helmholz

Jestli budete na Ampéru, stánek společnosti Helmholz by Vám neměl uniknout, a pokud váháte s návštěvou, tak třeba právě tohle Vás přesvědčí, proč do Brna jet.

Jaroslav Blažek


Helmholz Česká republika: http://www.helmholz.cz/kontakt 

Kompletní portfolio produktů Helmholz: http://www.helmholz.cz/produkty    

Blaja automation portal
Pro psaní komentářů se přihlašte

Kontakt

email : blaja @blaja.cz
email reklama: info @blaja.cz
email adresy bez mezery 
před zavináčem

Jaroslav Blažek
Štěpánská 1888
755 01 Vsetín
+420 608 180 209