• Blaja
  • Různé
  • Workshopy o sběru dat a průmyslových sítích, to začíná FOXON Academy Tour 2019

Workshopy o sběru dat a průmyslových sítích, to začíná FOXON Academy Tour 2019

  • středa, 27 únor 2019 18:37

FOXON Academy Tour 2019 jede za vámi po celé ČR a SR. Na workshopu jsme minulý rok byli a rozhodně stojí za to ho využít a inspirovat se.


Foxon opět vyráží po celé ČR a SR, aby se podělili o své zkušenosti. A teď se chystají i za vámi. Přijďte se něco dozvědět o žádaných a aktuálních tématech z průmyslové automatizace.
Pro velký zájem se připravují v každém městě hned dva různé workshopy, aby byl čas vše probrat podrobněji a zůstal i prostor na vaše dotazy.

fat2019 01


Tématem prvního workshopu je sběr dat, jejich standardizace, využití ve výrobě a hlavně v údržbě. Také možnost sbírat data bezdrátově nebo ze vzdálených zařízení.
„Na workshopu chceme ukázat novinky ve sběru dat. Hodně se teď situace vyvíjí a firmy vědí, že bez dat se nemůžou zlepšovat. Nevědí ale, jak data sbírat a jak s nimi pracovat jednoduše a efektivně,“ podělil se Jaromír Peterka, majitel FOXONu a lektor workshopů, a slíbil, že uvidíme několik příkladů sběru dat přímo z provozu ŠKODA AUTO Mladá Boleslav.
Tohle téma bylo velmi aktivní i vloni a ukázky z praxe byly úžasné.

fat2019 02


Druhý workshop, také celodenní, bude o fungování a diagnostice sítí PROFIBUS a PROFINET. O tom, jak se postarat o PROFIBUS a na co si dát pozor při přechodu na PROFINET. Jak sítě diagnostikovat nebo dlouhodobě monitorovat.
„Zjistili jsme, že hodně firem zajímá, jak stavět a spravovat průmyslové sítě a hlavně, jak v nich hledat chyby. My provádíme diagnostiku v různých provozech, víme, co se nejčastěji zanedbává i jaké diagnostické nástroje jsou nejlepší. O to se chceme podělit,“ láká na workshop Jaromír Peterka.
Workshopy byste neměl prošvihnout nikdo, kdo chcete ve výrobě a údržbě fungovat efektivněji a v souladu s Industry 4.0. Nováčci získají představu, technici tipy na konkrétní řešení a management vizi, jak dané oblasti zlepšit a posunout o level výš.

fat2019 03


Videopozvánka na letošní academy. Jednotlivá města a termíny najdete na webu FOXON zde, stejně jako podrobný program
https://www.youtube.com/watch?v=VOp0MLiN34k&feature=youtube

 Jaroslav Blažek


Doplňující odkazy k článku: 

FOXON Academy Tour 2019 termíny zde.
Foxon kontakty tady.

Pro psaní komentářů se přihlašte

Kontakt

email : blaja @blaja.cz
email reklama: info @blaja.cz
email adresy bez mezery 
před zavináčem

Jaroslav Blažek
Štěpánská 1888
755 01 Vsetín
+420 608 180 209